Tisztelt Látogató!

borsics

Üdvözlöm iskolánk weboldalán!

Engedje meg, hogy röviden bemutassam iskolánkat.

A Hunyadi iskola a Mosonmagyaróváron folyó iskolai rendszerű szakképzés legnagyobb bázisintézménye. Célunk, hogy az iskolánkból kikerülő fiatal szakemberek megfeleljenek a XXI. század kihívásainak, alkalmasak legyenek a legmodernebb technológiák elsajátítására és a későbbiek során az igényeknek megfelelő átképzésre, újabb szakma elsajátítására. Oktatási szerkezetünket a régió igényének megfelelően alakítottuk ki, így többszintű képzésünk keretén belül lehetőséget kínálunk szakközépiskolai és szakiskolai tanulmányokra. Szakképzési kínálatunkban piacképes szakmákat ajánlunk a 8. osztályt végzetteknek,  és az érettségizettek számára is. Az általános iskolában lemaradóknak részszakképesítést ajánlunk a HÍD/II program keretében.

Sima érettségire épülő 2 éves képzést utoljára 2016-ban fogunk hirdetni a következő szakmákban:

·         autószerelő

·         kereskedő

·         gyakorló kozmetikus

·         gyakorló fodrász

Új rendszerű szakmai érettségit először 2017-ben lehet tenni a következő ágazatokban (ezzel az érettségivel betölthető munkakörök):

·         közlekedésgépész (karosszéria összeszerelő)

·         kereskedelem (kereskedelmi ügyintéző)

·         szépészet (szoláriumkezelő)

+1 év tanulás után szerezhet valaki autószerelő, kereskedő, gyakorló fodrász, gyakorló kozmetikus szakképesítést. Még egy év tanulás után fodrász, kozmetikus szakmát szerezhet a tanuló.

Híd II. programunkban kettő év alatt alapiskolai végzettséget szerezhetnek az általános iskolában lemaradó tanulók. Fröccsöntő vagy élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó résszakképesítéssel bocsátjuk ki őket.

Felnőtteknek felnőttoktatás keretében tudjuk biztosítani újabb szakmák megszerzését (elegendő jelentkező esetén). A második szakma megszerzése is ingyenes 2015 szeptemberétől!

A szakiskolai képzés keretén belül tanulóink a gépészet, faipar, építészet, kereskedelem szakirányban tanulhatnak.

8. osztály elvégzése után:

·         ipari gépész

·         központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő

·         gépi forgácsoló

·         műanyagfeldolgozó

·         asztalos

·         eladó

·         kőműves és hidegburkoló

·         festő, mázoló, tapétázó

szakterületeken tanulhatnak. A képzési idő: 3 év.

A szakképzés első évében a gyakorlati képzés az iskolában, iskolai tanműhelyben történik, majd a 10. és 11. évfolyamban kerülnek vállalatokhoz, vállalkozókhoz a tanulók. A szakképzésben résztvevő tanulóink gyakorlati képzése általában vállalatoknál, vállalkozóknál történik – tanulószerződés alapján, amely biztonságot és anyagi juttatást is jelent.

Hiányszakmát tanulók (jelenleg: eladó, kőműves és hidegburkoló, gépi forgácsoló, ipari gépész) a tanulószerződés alapján biztosított juttatás mellett az iskolában is kapnak ösztöndíjat, melynek mértéke tanulmányi eredménytől függően 10.000 - 30.000 Ft.(nem kaphatja ezt az ösztöndíjat az évismétlő, a fegyelmi büntetésben részesülő, a 10 óránál többet igazolatlanul mulasztó)

Tanulóink rendszeresen vesznek részt országos szakmai és közismereti versenyeken, ahol kiváló eredményeket érnek el. Büszkék vagyunk mindazokra, akik eredményesen képviselik iskolánkat. Iskolánk is szervez versenyeket, rendezvényeket. Csupán néhányat megemlítve: ’56-os és a ’48-as Kaszinó, a Szakképző Iskolák Országos Vers- és Prózamondó Versenye, „Intercisa” fiú kézilabda kupa.

Iskolánk oktatás területén elért eredményét országosan is elismerik, így elnyertük a Közoktatás Minőségéért Díjat, a Kereskedelmi és Ipari Kamara díját.

A Hunyadiban két alapítvány is működik: a „Hunyadi Diákmozgalomért Alapítvány” és a „Hunyadi Mátyás Honvédség és Társadalom Baráti Kör Közhasznú Egyesület” Az alapítványok célkitűzése, hogy segítse a kulturális és sport rendezvények, versenyek lebonyolítását, a diákok tanórán kívüli tevékenységét, támogassa a tehetséges, valamint a hátrányos helyzetű tanulóinkat.

Bízom benne, hogy a honlapunkon megtalál minden fontos információt iskolánk életéről, legyen jelenlegi, leendő vagy volt tanulónk, illetve gyermekéért aggódó szülő, vagy csak honlapokat böngésző érdeklődő. Amennyiben az olvasottakon kívül bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk iskolánk elérhetőségének bármelyikén.

Jó böngészést kívánok!

Borsics József

igazgató